(Barangolás hazai tájakon: 1-3 nap) Baján nekünk a halászlevet nem kellett a pincér nyakába borítani (fotók)

Évente egyszer egy nagyobb országjárás busszal, vonattal, gyalog. A kalocsai paprika városában tett rossz emlékű kiruccanás után (paprikafesztivál paprika nélkül) , melyről itt írtunk világjáró rovatunkban , Mohácsra utaztunk a busók földjére. Az itt töltött időről, a busókról készített leírást, fotókat itt tekintheti meg.Bajáról, ahol 3 napot töltöttünk, s ahonnan elutaztunk Kalocsára, Mohácsra, még nem írtam.


NEM KELLETT A HALÁSZLEVET A PINCÉRRE ÖNTENI
Érkezésünk előtt volt hír a sajtóban, hogy egy hölgy, elégedetlensége kifejezéseként a pincérre öntötte a halászlevet. Nos, nekünk ezt nem kellett megtenni, kitűnő halászlevet ettünk, ahogyan itt szokás, gyufatésztával. Baján minden a halról szól, nincs olyan étterem, ahol ne lehetne halból készült ételt kapni Akár a Petőfi-szigeten, akár a város főterén. Igaz, a bajaiak tudják ki az igazán jó szakács, az mikor dolgozik, s a hírt igyekeznek megosztani minden vendéggel. Nekünk egy taxis “súgta” meg, hová érdemes azon a napon menni.


HANGULATOS VÁROS, TELE AUTÓVAL
Baja főtere hangulatos a régi épületeivel, de az összképet, a pihenés nyugalmát zavarja, hogy a tér egy parkoló, rajta pedig autóforgalom halad. Miután itt is vannak olyan fiatalok, akik átalakították járműveiket, hatalmas robajjal száguldanak át, amire összerezzen mindenki. A teraszon ülve láttunk némi elégtételt, mert a rendőrök 2 ilyen száguldozót lekapcsoltak. De az autók mentek, mentek..


A SUGOVICA
Baja egyik kedvelt pihenőhelye a Sugovica sétánya, s a Sugovica túl oldalán a Petőfi-sziget. Páratlan látványt nyújt reggel és naplemente idején. Sajnos a vendéglátó teraszok nyugalmát itt is zavarják a parkolók, a száguldó autók és motorok.

Fotók:Hirözön
-rizner-