A pokoli hőség hete jön, napon akár 50-55 fok is lehet

Elképesztő hőség tör ránk a jövő héten. A hőmérséklet a hét folyamán folyamatosan emelkedik, hétvégére egyes helyekre, főként az ország déli részére 40 fokot jósolnak. Ez az adat a meteorológiai mérőházakra megadott adat, a napon ennél sokkal melegebb, akár 50-55 fok is lehet.

Az északi régiókban némileg kevesebb lesz a nappali csúcs, várhatóan 35-36 fokig melegszik a levegő. Ami miatt a szervezet még nehezebben fogja elviselni a hőséget, annak oka az , hogy az éjszakai hőmérsékletek sem hoznak enyhülést, lehet mondani, hogy tropikus éjszakák lesznek.

Mint említettük, a hőmérsékleti adatok a meteorológiai mérőházakra vonatkozó adatok. Az aszfalt akár 60-65 fokos is lehet, a napon hagyott, zárt autóban is előfordulhat a 65 fok. Különösen figyelni kell arra, hogy zárt autóban senkit ne hagyjunk!
Akinek nem feltétlenül fontos a szabadban tartózkodni, a legmelegebb órákban hűvös helyen tartózkodjon. Feltehetően extra magas lesz az UV sugárzás is, ezért a strandolók is tartsák be a majd megjelelő felhívások óvó előírásait.
Szóval mindenki vigyázzon magára, figyeljen másokra, az extra magas hőmérséklet Európa szerte szedi áldozatait.