Miskolcot totálisan bebuktatta a DK és Gyurcsány Ferenc

Miskolc klasszikus esete a politikai öncélnak, s annak a magatartásnak, ami miatt az ellenzék vezetőit ma már egyre jobban elutasítják.

Kriza Ákos után Veres Pált választották Miskolc polgármesterének. Nem politikus volt, inkább közéleti ember, s ez lett a veszte. A miskolciak többsége tisztelte, de a mindennapi munka a színfalak mögött nem volt egyszerű számára. Nem tudta csillapítani a DK-s politikusok hatalmi-és gazdasági étvágyát. Ez vezetett oda, hogy a választások előtt Veres Pál mögött formálódó összefogásból kihátrált a DK. Kvázi, egy ellenzéki belháborúban kellett volna indulnia Veres Pálnak a választáson. Ezt nem vállalta, méltatlannak tekintette a közéletről vallott felfogásához, szeretett városához Miskolchoz. Bejelentette, hogy nem indul a választáson. Miskolc lakosságának jelentős része megdöbbent.

A város polgárainak többsége nem csak megdöbbent ezen, de a választáson meg is büntette a DK-t. Hatalmas bukta volt számukra a választás. bukták a polgármesteri posztot s a választókerületekből is kisöpörték őket. A Fidesz jelöltjei taroltak a borsodi megyeszékhelyen.


Sokan mondják, a hiteles ellenzéki politizálás legnagyobb kerékkötője maga az ellenzék, benne néhány meghatározó személyiséggel. Többek között Gyurcsány Ferenccel, Dobrev Klárával.
A baj, ők ezt soha nem ismerik el, mint ahogyan most is Magyar Péter a hibás a DK kudarcáért. Kedves Feri!Tudjuk meleg volt tegnap, de ennyire? Félre kellene állni, s sem kellene megvárni az abszolút szégyen pillanatait. Mindenki jobban járna! Az ellenzék s a társadalom bizonyosan.