Megkezdődött a Születés Hete Fesztivál Kazincbarcikán

2003 óta rendezik meg országszerte a Születés Hete Fesztivált, a családdá válás ünnepét. A rendezvény fő célja, hogy a párok, szülők és leendő szülők minél szélesebb körű információt kapjanak életük nagy eseményével, a szüléssel-születéssel és perinatális időszakkal kapcsolatban. 

Az egri Méhvirág Központ szervezésében idén öt borsodi városban rendezik meg a Születés Hete rendezvényt, többek között Kazincbarcikán.    Május 17-18-án ingyenes programokkal várják, várták  az érdeklődőket a Kazincbarcikai Kórházban és a Mezey István Művészeti Központban.

A rendezvénysorozat fő célkitűzése, hogy az érdeklődők minél szélesebb körben jussanak hiteles információkhoz a várandóssággal, szüléssel-születéssel, csecsemőgondozással, szoptatással, szülés utáni regenerációval, gyermekneveléssel kapcsolatban, a városban tevékenykedő szakemberek, a védőnői szolgálat és a Kazincbarcikai Kórház Szülészete által.

A védőnő szerepe a várandós-gondozásban, szülés körüli választási lehetőségek, felkészülés a szoptatásra, test-lélek-szellem harmóniája éppoly fontos, mint megismerkedni a szülőszobával vagy épp a szülői szerepekre készülni. A két napos rendezvénysorozaton emellett baba- és kisgyermek hordozásról és szülés utáni regenerációs lehetőségekről is hallhatnak az édesanyák. 

Pénteken 9.00 órakor a Mezeyben került sor a megnyitóra. a vendégeket dr. Makkay Orsolya, Kazincbarcika alpolgármestere köszöntötte. Elmondta, hogy kettős minőségben van jelen; egyrészt Kazincbarcika alpolgármestereként, másrészt édesanyaként. Mint fogalmazott, szülőként, városvezetőként is örül, hogy a Születés Hete Kazincbarcikán is megrendezésre kerül. Örömmel vették a Méhvirág Központ megkeresését, s minden segítséget igyekeztek megadni a rendezvény lebonyolításához. Reményét fejezte ki, hogy jelentős érdeklődés kíséri majd a programokat, s a jövőben az önkormányzat vállalja fel e rendezvény megszervezését.

Pénteken délelőtt a Mezey István Művészeti Központban és a Kazincbarcikai Kórházban várták az érdeklődőket.  Jó volt látni, hogy  sok kismama, anyuka jött el a programokra, s többeket elkísért az édesapa, leendő apuka is.

Az esemény ideje alatt Bondár Marianna baba magángyűjteménye, az ÁLOMVILÁG című kiállítás is látogatható a Mezey István Művészeti Központban.

ÁLOMVILÁG C. KIÁLLÍTÁS