A szégyen napja

A mai nap számomra a szégyen napja annak ellenére, hogy minden elismerést megérdemelnek azok, akik a nap folyamán szemetet gyűjtöttek. Óvodások, iskolások, civil szervezetek, magánszemélyek csatlakoztak a felhíváshoz, hogy a Te szedd! keretében megtisztítsák környezetüket a bunkók által eldobált szeméttől .

Akkor miért a szégyen napja? Mert évtizedek óta nem tudja megoldani a közösség, a társadalom, hogy véget vessen annak az áldatlan állapotnak, amibe kényszerülünk a felelőtlen emberek miatt.
El kell, hogy jöjjön az idő, amikor életünk, egészségünk védelme érdekében szembe szállunk a szemetelőkkel. Az orvost, akihez betegként fordulunk, kritizáljuk, de azzal szemben nem léptünk fel, aki adott esetben betegségünk okozója. Nem csak az eldobott szemét, hanem az elégetett kábel, gumi, PET palack előbb-utóbb aláássa egészségünket.

A Föld az enyém, a tiéd, a miénk, amit védeni kellene. A levegő az enyém, a tiéd, a miénk, amit védeni kellene, de elfordítjuk a fejünket, nem szólunk, nem vállaljuk fel a konfliktust.
S e miatt van az az érzésem, hogy ez a nap a szégyen napja.

Az életterünkről, az életünkről van szó! Fel kell vállalni a konfliktust, hogy véget vessünk a szeméthegy őrületnek, amiben élünk.