Hajnali derengés, sz@rszag, s fotel forradalmárok

Visszatért az elviselhetetlen trágyaszag Kazincbarcikára. Hosszú ideje, azaz hónapok óta lehet érezni a Múcsonyi út környékén, de miután a szag nem tud egy helyben maradni, így kellemes pillanatokat okoz a BC lakótelep, Szemere, Deák terek környékén is.

Sokan panaszkodnak, jogosan. A baj az, hogy mindenki irkál a netre a gondokról, de senki (vagy alig valakik) nem veszi a fáradtságot, hogy a hatóságokat is bevonja a probléma megoldásába. Ez a klasszikus fotel forradalom, ami sehova nem vezet. E sorok írója már volt jelzéssel a megyei környezetvédelmi hivatal felé. Válaszoltak: a helyszíni vizsgálat során ők nem érezték a szagot, s a bejelentőn kívül senki nem jelezte a bűzt, tehát a probléma nem nagy, vagy a bejelentő finnyás.

Szól ismét örömet lelhetünk a kiváló levegőből. Jó lenne, ha végre a fotelt otthagyva, saját magunkért úgy is kiállnánk, hogy el merünk menni demonstrációra, vagy merünk, akarunk, tudunk értesítéssel lenni a hatóságok felé. Mert ha nem, a mi esetünkben garantálható, hogy a bűz erősödni fog. Nyáron a hajnali órákban, amikor nyitva lesznek az ablakok, igazán kellemes ébresztő lesz. De megérdemeljük, ha csak a fotelból kommentelünk, nem teszünk egyebet.


Tehát tegyünk végre önmagunkért. Segítségként a mi esetünkben elérhető hatóság adatait közzéteszem. Akinek gond a bűz, értesítse a hatóságot! Ha sokan teszik, nem lehet a gondokat a szőnyeg alá söpörni.

RJ