Szathmáry-Király Ádám fotóművész kiállítása a Don Bosco Sportközpontban

Vasárnap nyílt meg Szathmáry-Király Ádám 77+  c. kiállítása  a Don Bosco Sportközpontban. A kiállításon a vendégeket Sajó Attila, a sportközpont munkatársa köszöntötte.  A megnyitó ünnepségen közreműködött Várkoly Imre trombitaművész.

A kiállítást a Magyar Fotóművészek Világszövetsége elnöke,  dr. Patrus Sándor nyitotta meg.   A szervezetnek  tagja Szathmáry-Király Ádám is, aki 2014-ben életműdíjat kapott.
A Magyar Fotóművészek Világszövetsége honlapján  az alábbi gondolatokkal mutatkozik be :  „Szeretettel szemlélődöm a körülöttem lévő világban. Próbálok mindent meglátni, észrevenni, értelmezni és a saját elgondolásaim, benyomásaim látásaim szerint bemutatni azt.  Van amikor elég egy egyszerű érdekes pillanat, van amikor bonyolult érzéshalmazok egymásra hatását próbálom képpé formálni. Soha nem vagyok megelégedve munkáimmal, keresem a megmérettetést, egyedül az eredményesség, ami megnyugvással tölt el.”

A megnyitón Patrus Sándor kiemelte Szathmáry-Király Ádám igényességét, a magyarság iránti elkötelezettségét. Szólt arról, hogy nem csak fotóművészként, hanem szervezőként is milyen sokat tett Szathmáry-Király Ádám. A Kamera Fotókör, a Felvidéki Fotográfusok Szövetsége létrehozásával gazdagította a magyar fotóművészet bázisát, szakmai műhelyeket teremtett, s számtalan érdeklődőt segített és irányított a fotózás felé.
Mint mondta, mára a fotózás technikai feltételei megváltoztak, hatalmas segítség a digitális technika. Szathmáry-Király Ádám ezt a lehetőséget nem öncélúan használja, csak addig, amíg művészeti mondanivalóját erősíti.
dr. Patrus Sándor szólt arról is, hogy a fotó a művészet egyik ága, a képek, a kiállításon látható fotók is művészeti alkotások. S mint ilyenek, ma már komoly értékkel bírnak, s hisz abban, hogy ez a tendencia egyre erősebbé válik.

A kiállítás november 27-ig tart nyitva.

Keresse fel hírportálunkat, olvasgasson a különböző rovatok cikkei között:https://hirozon.hu
Lájkolja facebook oldalunkat, ott minden hír megjelenik: https://www.facebook.com/hirozon.hu

A galéria a képre kattintva nyitható meg.