Ivánfi Jenő szellemi, politikai hagyatéka is szóba került a Fidesz mai ünnepségén Kazincbarcikán

Ma délután tartotta megemlékező ünnepségét a Fidesz kazincbarcikai szervezete a kopjafánál. A vendégeket Szeifert Lajos a szervezet elnöke köszöntötte.

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő a forradalmi eseményekre visszatekintve a példamutatásról, és az elkötelezettségről beszélt.

Az ünnepi beszédet Gulyás László alezredes mondta. Történelmi visszatekintésében kiemelte, hogy a magyar nép történelme során sokszor volt kénytelen harcolni a nemzet függetlenségéért, s ez történt immár sokadszor 1956 októberében. Szólt arról is, hogyan ment át a békés forradalom fegyveres konfliktusba, Mint mondta, a hozzánk érkező szovjet katonák jelentős része azt hitte, hogy a Szuezi-csatorna környékére érkeztek. Nekik otthon azt mondták, hogy oda mennek, az akkor kirobbant konfliktus rendezésére.
Ünnepi köszöntőjében megemlékezett arról is, hogy a nagyon áhított külföldi segítség sosem érkezett meg, s a megcsalatott nemzet így bukásra volt ítélve.

A megemlékezésen Tóth Tamás Vass Albert versét szavalta, majd Ölveczki László saját írását adta elő, mely egy érdekfeszítő visszaemlékezéssé vált. a forradalomra, a forradalom tárgyi emlékeire, mely Ivánfi Jenő egykori alpolgármester szellemi, politikai hagyatékává vált.
Ölveczki László visszaemlékezése után koszorúzással ért véget a megemlékezés.