Ez már scifi: Több hűtőbe is bemászott a kiskunhalasi férfi, térkapunak hitte őket

Június 1-jén hajnalban arra lett figyelmes egy kiskunhalasi pékség eladója, hogy hangok jönnek a vásárlótérből, a bejárati ajtóra kitett „zárva” tábla ellenére. A zajok forrását kutatva egyszer csak meglátott egy férfit, aki először kidobált minden terméket az egyik hűtőből, majd bemászott és magára csukta az ajtót.

Nem ez volt aznap az egyetlen ilyen eset. A kiskunhalasi rendőrséghez két másik hasonló bejelentés is érkezett. Az említett férfi egy dohányboltban is becélozta a hűtőszekrényt, de egy élelmiszerbolt ugyanilyen berendezésében tárolt termékeket is kidobálta. Tetteivel közel százezer forintos kárt okozott.

július 18-án azután vették őrizetbe a 22 éves kiskunhalasi lakost, hogy előző éjszaka egy családi házba is betört, majd ott is feltépte a hűtőt és kidobálta a benne lévő élelmiszereket. A ház lakója pont akkor vette őt észre, mikor már be akart mászni a hűtőbe.

A gyanúsított nem tagadta, hogy valóban bemászott a hűtőszekrényekbe. Tetteit azzal magyarázta, hogy némi kristály fogyasztása után a berendezéseket térkapunak hitte. A rendőrök szakértők bevonásával vizsgálják, hogy a kiskunhalasi férfi valóban valamilyen kábítószer hatása alatt állhatott-e.