I. B-A-Z Vármegyei Szépkorúak Találkozója Rudolftelepen

Egy új kezdeményezés indult útjára, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szépkorúak Találkozója néven. A cél nem egyéb, mint a vármegyében működő nyugdíjas szervezeteknek, szépkorúaknak egy közös találkozási lehetőség biztosítása, ahol kötetlenül beszélgethetnek, megmutathatják alkotó kedvüket, művészeti elkötelezettségüket.

Az első találkozónak Rudolftelep önkormányzata és a József Attila Művelődési Ház adott otthont. A szervezésben, lebonyolításban közreműködött az Újkazinci Baráti Kör,a Barcika Hangjai, valamint az Őszirózsák Nyugdíjas Klub. S külön érdemes kitérni arra, hogy sok-sok rudolftelepi önkéntes is hozzájárult a rendezvény sikeréhez.

A vendégeket Zilahy Zoltán, Rudolftelep polgármestere köszöntötte. Köszöntőjében szólt az összetartozás ünnepének fontosságáról. S ebbe nem csak a trianoni megemlékezést értette bele, hanem a családok, generációk, nyugdíjas szervezetek összefogását is.
Kiemelte, hogy a szépkorúak kapcsán két szín mindenképp eszébe jut, az arany és az ezüst. A két szít olyan meghatóan ötvözte a szépkorúakkal, hogy azt most nem tárjuk az olvasók elé, hanem a megfejtést rájuk bízzuk.

Köszöntötte a vendégeket B-A-Z Vármegyei önkormányzat alelnöke, Szabó Gergely is. Köszöntőjében az összefogás kapcsán csatlakozott Rudolftelep polgármestere által elmondottakhoz. A továbbiakban kiemelte, hogy több nyugdíjas összejövetelen vett részt, s számára lebilincselő az az akaraterő, céltudatosság, ami a szépkorúakat jellemzi. Sok-sok fiatal meríthetne ebből erőt, céltudatosságot.

Ezt követően a szépkorúak mutatták meg tehetségüket, versek, énekek, hangszeres zenék, színjátékok szórakoztatták a jelen levőket. Közel 30 produkció állt színpadra, fellépők érkeztek Miskolcról, Boldogkőváraljáról, Múcsonyból, Kurityánból, Bánhorvátiból, Felsővadászról, Megyesziből, Csobádról, Alberttelepről, Encsről, Berentéről, Kazincbarcikáról, s felléptek a helyi szereplők is.

A galéria a képre kattintva nyitható meg.


Keresse fel hírportálunkat, olvasgasson a különböző rovatok cikkei között:https://hirozon.hu/

Lájkolja facebook oldalunkat, ott minden hír megjelenik: https://www.facebook.com/hirozon.hu