Halálos baleset a 26-os úton Berenténél. A baleset előtt már figyelmeztették a rendőrök a gyalogost, hogy szabálytalanul közlekedik.

Közúti közlekedési baleset történt 2023. április 18-án hajnal négy óra körül a 26-os számú főút 18. kilométerszelvényében Berente külterületén.

A rendelkezésre álló információk szerint, egy Miskolc irányából Kazincbarcika irányába közlekedő teherautó elsodorta a vele azonos irányban az út szélén gyalogosan közlekedő 55 éves férfit.

A férfi olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a kiérkező mentőszolgálat munkatársainak újraélesztési kísérlete ellenére a helyszínen elhunyt.

A balesetet megelőzően néhány órával, – Sajószentpéter előtt – a rendőrök igazoltatták a férfit, aki ekkor már szintén szabálytalanul a főúton gyalogolt, láthatósági mellény nélkül. A járőrök elmondták neki, hogy a szabálytalan közlekedése balesetveszélyes is, ezért bekísérték Sajószentpéter belterületére, és közölték vele, hogy a gyalogosjárdán haladjon tovább, a későbbiekben viszont a figyelmeztetés ellenére, mégis bekövetkezett a tragédia. 

Forrás, fotó: police