Az egyesület munkáját segítőket köszöntötte ma az Újkazinci Baráti Kör

Rendhagyónak is nevezhető az Újkazinci Baráti kör mai rendezvénye. Műsorral, kötetlen beszélgetéssel mondtak köszönetet mindazoknak, akik az közösség munkáját az elmúlt időszakban segítették.

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő köszöntőjében szólt a civil szervezetek fontosságáról. Elmondta, hogy a közösség vezetőjének, Kálmán Vilmosné Katikának odaítélt díj átadó ünnepségén személyesen is jelen volt. Büszke arra, hogy Borsod Vármegyéből egy kazincbarcikai közösség vezetője kapta meg a Gulyás Gergely által alapított Értékteremtő Közösség díjat.
Személesen is jelen volt több rendezvényen, látja, hogy milyen hatalmas munkát végez a baráti kör a közösség érdekében. Hangsúlyozta, ez tiszteletet érdemel, s ezt a munkát segíteni, támogatni kell. Mint ahogyan eddig is segítette az Újkazinci Baráti Kör munkáját, a jövőben is számíthatnak segítségére.

Kálmán Vilmosné köszönetet mondott az egyesület tagjainak, mert úgy érzi, hogy a neki ítélt kitüntető díj a közösségé is. Velük együtt sikerült elérni ezt a megtisztelő elismerést.
Szólt arról is, hogy Borsod Vármegyében először az Újkazinci Baráti Kör nyerte el az év rendezvénye címet a Kávéházi délutánok rendezvénysorozattal.
Megköszönte azoknak a magánszemélyeknek, intézményeknek, szervezeteknek a segítségét, akik bármilyen formában hozzájárultak céljaik megvalósításához. Mint mondta, civilnek lenni nehéz, de megtisztelő. S ha azt látjuk, hogy sokan segítenek, akkor talán hálás feladat is.
Az egyesület elnöke szólt az idei év célkitűzéseiről, melyek közül kiemelte a sport rendezvényt.

A mai rendezvény műsorral, kötetlen beszélgetéssel ért véget.