Új betörési mód: a bejárati ajtón dörömbölve azt kiabálták, hogy „rendőrség, házkutatás”

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a rendelkezésre álló adatok szerint társával együtt 2022. január 23-án este egy miskolci ingatlanba hatolt be oly módon, hogy arcukat csuklyával fedték el, kezükben baseball ütőt tartottak és a bejárati ajtón dörömbölve azt kiabálták, hogy „rendőrség, házkutatás”. Miután bejutottak a házba, egy ott tartózkodó személyt a földre nyomtak és értékeket követeltek tőle, majd mivel a kérdésekre nem tudott felelni, a fürdőszobába zárták. Az elkövetők ezután átkutatták az ingatlant és onnan több ezer euró készpénzt, értékes karórákat, mobiltelefonokat és parfümöt tulajdonítottak el mintegy 7 millió forint értékben, aztán távoztak a helyszínről.

Az egyik elkövető letartóztatásáról még 2022 januárjában döntött a bíróság, azonban másikuk elfogására 2023. február 28. napján került sor, az ügyészség pedig indítványt tett letartóztatásának elrendelésére.

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható szankció tartamára és a terhelt személyi körülményeire tekintettel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Tartani kell attól is, hogy a terhelt a büntetőeljárásban újból elérhetetlenné válna, illetve, hogy a bizonyítást megnehezítené, meghiúsítaná. Mindezen okokból a bíróság 2023. április 3. napjáig elrendelte a letartóztatását.

A végzés végleges

Sajtóközlemény: Miskolci Törvényszék