Április 1-jén Borsodban is életbe az új ügyeleti rendszer- minden, amit érdemes tudni

Az egységesített ügyeleti rendszer bevezetésének következő állomása Borsod-Abaúj-Zemplén megye, ahol április 1-jével indul az új rendszer. Ez a megye lesz a negyedik, ahol életbe lép az új ellátási rend.

Az új ügyeleti rendszer mindenki életében komoly változást hoz, de a kisgyermekes családok számára különösen nagy lesz a különbség a régi és az új rendszer között. Míg korábban a járási székhelyeken is volt hétvégente gyermekorvosi ügyelet, de ez az új ügyeleti rendszer miatt már megszűnt azokban a megyékben, ahol életbe lépett a változás. Az érintett járási székhelyeken így ezentúl már csak vegyes körzeti – tehát felnőtteket és gyerekeket egyaránt ellátó – ügyeletet biztosítanak, kifejezetten gyermekszakorvosi ügyelet pedig csak a megyeszékhelyeken van.

Ugyanez lesz a helyzet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is. Az új ügyeleti rendszer áprilisi bevezetése után itt is csak egyetlen gyermekügyeleti pont marad: Miskolcon, a megyei kórházban. Vagyis ide kell majd vinni hétköznap 16 és 22 óra között, illetve hétvégén 8 és 22 óra között a beteg gyerekeket, még a megye legtávolabbi pontjáról is.
 Az új ügyelet telefonszáma felnőttek és gyermekek esetében is egységesen 1830.