Civilek programja Miskolcon, érdemes részt venni rajta

A rendezvény ideje: 2022. szeptember 24. szombat 12.00-17.00

–       szabadtéri programok: Miskolc, Szent István tér

–       előadások: Miskolc M. J. Város Önkormányzata, Városháza, „Ferdetetős” tárgyaló 

A “Kapuzörgető” Civil Napot ezúttal a „Hangolódjon a biztonságra” fesztiválhoz kapcsolódva szervezik meg.

Az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület (ERKE) negyedik alkalommal szervez civil napot Miskolcon. Az ERKE a civil törvény és a Miniszterelnökséggel kötött együttműködési megállapodás alapján, mint Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ segíti az egyesületek, alapítványok működését. E feladatkörében teremt bemutatkozási és kapcsolatépítési lehetőséget a civil szervezetek számára.

A civil szervezetek szakmai segítése mellett az ERKE másik fő tevékenysége a közösségek építése, erősítése. Nagyon sok miskolci találkozott már a „Kapuzörgető” című programjukkal, ami 2018-2021 között kínált találkozási lehetőséget, főként a Győri kapuban élőknek.  E kezdeményezésüket is folytatni szeretnék. A mostani rendezvényük folytatja a Győri kapuban korábban megszervezett bűnmegelőzési családi napok sorozatát is.   

Remélik a korábbi programjaik sikerét át tudjuk örökíteni. Ezúttal is ötvözik a kapcsolatépítő és a szakmai tartalmakat. Alkalmazkodniuk kellett ahhoz, hogy a háború és az energia válság miatt sok a bizonytalanság a civil szervezetek életében is. Ezért olyan beszélgetéseket szerveznek, amelyek segítik a jelenlegi helyzet megértését, átvészelését.

Eredetileg önállóan kezdték el a program szervezését, de a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság felkérésére partnerként kapcsolódnak  a II. „Hangolódjon a biztonságra” című rendezvényhez.