EGY ÚJABB JÓ ÜGY „MOZGATTA” A BORSODCHEM-ET

A Vállalat Egészséghónapjának nyitóeseménye keretében 2022. szeptember 5-én, a Jótékonyság Világnapján a Társaság adományt adott át a Magyarországi Légimentésért Alapítványnak. Az idei Kihívás Napjához kapcsolódó egyhónapos országos versengés során a munkavállalók szabadidős testmozgással töltött perceit a BorsodChem pénzre váltotta, mellyel a Miskolci Légimentő Bázis tevékenységét és eszközbeszerzését támogatja.

A BorsodChem hisz abban, hogy a társadalmi felelősségvállalás alapja a munkahelyi egészségkultúra megteremtése, amelynek hatása nemcsak vállalaton belül, de a helyi közösségek szintjén is megmutatkozik. Az egészséges életvitel és a sport pozitívan befolyásolja a munkavállalók kiegyensúlyozottságát, motiváltságát és a hatékony munkavégzést, amelyek meghatározó tényezők a Társaság eredményessége szempontjából. A Vállalat az egészséges életmód jelentőségének tudatosítására, 2018-ban egy sokrétű egészség- és mozgásprogramot dolgozott ki.

Ennek keretében a Társaság idén már harmadik alkalommal csatlakozott a „Magyarország Legsportosabb Munkahelye” címért folyó megmérettetéshez. A Magyar Szabadidősport Szövetség által a Kihívás Napjához kapcsolódóan szervezett eseményen idén 186 munkahelyi csapat versengett egymással egy hónapon keresztül, közöttük 32 a BorsodChem-ből,165 fővel. Amellett, hogy az országos erőpróbán az egyik csapatuk előkelő 2. helyezést ért el, így a BorsodChem ismét bekerült Magyarország legsportosabb munkahelyei közé, az erőfeszítéseik egy újabb jótékony célt is szolgáltak.

2020-ban hagyományteremtő céllal indították útjára azt a kezdeményezést, hogy a munkavállalók szabadidős testmozgással töltött, összegyűjtött perceit a Vállalat pénzre átváltva adományozásra fordítja. Ehhez ebben az évben is egy erre méltónak ítélt partnert választottak, így 1.750.000 Ft értékű támogatásban részesítették a Magyarországi Légimentésért Alapítványt, amellyel a Miskolci Légimentő Bázis tevékenységéhez és eszközbeszerzéséhez járultak hozzá.

Az adomány ünnepélyes átadására a BorsodChem Egészséghónapjának nyitóeseményeként került sor, amelyen a Magyarországi Légimentésért Alapítvány kuratóriumi tagja Dr. Czabajszki Máté és alapítója, Nagy Boglárka vett részt, a BorsodChem-et pedig Kruppa László vezérigazgató képviselte.