Bővített és felújított iskolát adtak át Baktakéken

Pénteken adták át a bővített és felújított általános iskolát Baktakéken. A köreti iskola mintegy 250 tanulója folytathatja tanulmányait szebb  és jobb körülmények között. Az iskola új szárnyának megépítése és a felújítás 450 millió Ft-ba került, melyet pályázat útján nyertek el.

A vendégeket Németh Andrásné intézményvezető  köszöntötte. Mint mondotta a 450 millió Ft-ból történt bővítés és a régi épületrész felújítása  korszerű feltételeket teremt a gyermekek nevelésében-oktatásában. Az öröm mellett, amit a felújítás jelentett, sok nehézséggel kellett megküzdeniük. Az iskola tornatermében folyt a munkálatok alatt a tanítás, paravánokkal elválasztott osztályokban.

A pandémia, ami mindenki számára megrázkódtatást okozott, segítségükre sietett, hiszen  a digitális oktatásra való áttérés megkönnyítette a felújítás miatti oktatásszervezést. Megköszönte kollégái segítségét, türelmét. Köszönetet mondott Demeter Zoltán országgyűlési képviselőnek a támogatásért, mely lehetővé tette az  intézmény megújítást. Megköszönte a Szerencsi Tankerületi központ támogatást, mellyel végig segítették a pályázat szabályszerű és szakszerű lebonyolítását.

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte, hogy a Magyar Falu Program új eleme valósult meg Baktakéken, amely korszerűbb feltételeket teremt a gyermekek nevelése-oktatása terén. Mint mondta, ez a beruházás nem csak Baktakék életében fontos, hanem azon települések életében is, ahonnan a gyerekek ebbe az iskolába járnak tanulni.

Fontos, hogy a jövő generációja olyan feltételek között tanulhasson, amely méltó környezetet biztosít számukra. A megvalósult beruházás, amely valóban kiváló kivitelezői munkáról árulkodik, megteremti az oktatás korszerű feltételeit.

Az avató ünnepséget az iskola tanulóinak műsora  színesítette.

A vészhelyzet ideje alatt a helyi vállalkozások hirdetései ingyenesek