Homrogd, gyönyörűen faragott fával

Homrogd a Szikszói járáshoz tartozó közel 900 lelkes település. A falu  határában található, gondosan megművelt földek arról árulkodnak, hogy a település életében meghatározó a mezőgazdaság.

A település életében kiemelt jelentőséggel bír az elkészült Miskolc-Kassa autópálya, amely mindössze 11 km-re van, de  ezzel az országos vérkeringésbe kapcsolódhatott Homrogd.

Ma a több település életében is meghatározó, megújult  polgármesteri hivatal épületét adták át. Sem az épület története, sem az átadó ünnepség nem tartozott a szokványos események közé.
Mint a település polgármestere, Juhász Gábor elmondta,  azért ennek az épületnek a felújítása, átalakítása mellett döntöttek, mert valaha a település egyik meghatározó épülete volt  Homrogd központjában. Bár a történelem során a település szerkezetét többször alaposan átalakították, mostani szándékaik szerint a valódi hagyományhoz igazodva Homrogd központi részét visszaalakítva létrejön a település központja.

Ami miatt az átadó ünnepség nem volt szokványos, elmarad a szalagátvágás. Helyette a település 1848-as emléktábláját, melyet a régi művelődési ház faláról mentettek meg, ide helyezték el, ezt leplezték le.

Homrogd egyéb pályázatokon is sikerrel vett részt. Nyertes pályázataik, melyekre támogatást kaptak:
🟠 bölcsődei férőhely kialakítására/bővítésére,
🟠 szolgálati lakás felújítására,
🟠 helyi piac/vásártér kialakítására,
🟠 közösségi ház felújítására,
🟠mezőgazdasági munkagépek beszerzésére,
🟠precíziós gépek beszerzésére.

Az avató ünnepségen Juhász Gábor polgármester megköszönte Demeter Zoltán országgyűlési képviselő támogatást, mellyel az elmúlt időszak fejlesztéseit támogatta.