Rendszámot loptak Kazincbarcikán, azzal tankoltak fizetés nélkül, Szlovákiába menekültek…

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettessel szemben.

Egy kazincbarcikai férfi tett feljelentést a helyi rendőrkapitányságon, amely szerint 2022. február 20-án a háza előtt parkoló autójáról ismeretlen személy mindkét rendszámtáblát eltulajdonította.

Az eljárás során kiderült, hogy a hatósági jelzéseket két szlovák állampolgárságú férfi a saját autójára helyezte fel. Ezek után azzal először egy kazincbarcikai, majd egy putnoki üzemanyagtöltő-állomáson vételeztek kannákba több mint 200 liter gázolajat, amelyekkel fizetés nélkül távoztak.

A kazincbarcikai rendőrök értesítették az ózdi járőröket, akik fel is kutatták az ekkor már a területükön járó elkövetőket, de ők még az utolsó pillanatban át tudták lépni az államhatárt Aggteleknél.

A magyar rendőrök ekkor a szlovák kollégáikkal vették fel a kapcsolatot, amelynek eredményeként Pelsőc közelében igazoltatták és fogták el a két férfit, akiknél a lopott üzemanyagot és a rendszámtáblákat is megtalálták.

Forrás:plice.hu