NATIONAL GEOGRAPHIC -HALÁLZÓNA: ANTRAX (biológiai terrorcselekmény)

Agent Matthew Ryker, played by Daniel Dae Kim, is sprayed with bleach by a decontamination team after exiting the Pentagon, shortly after the 9/11 terrorist attacks. (National Geographic/Peter Stranks)

Az amerikai lépfenetámadások 20. évfordulója alkalmából a National Geographic 2021 decemberében műsorára tűzi a biológiai terrorcselekmény és az azt követő izgalmas nyomozás történetét feldolgozó HALÁLZÓNA: ANTRAX c. filmsorozatot.

A hatrészes széria a HALÁLZÓNA című műsor második évada, az első – az ebolával foglalkozó – szezon a csatorna legnézettebb rögzített forgatókönyvű műsorává vált. A főbb szerepekben: Tony Goldwyn és Daniel Dae Kim.

Amint az köztudott, néhány héttel a 2001. szeptember 11-i repülőgépes terrortámadások után újabb sokkoló bűncselekmény-sorozat rázta meg az amerikai közvéleményt: Egy ismeretlen elkövető lépfenével fertőzött leveleket küldött áldozatainak, akik közül öten meghaltak, 17-en megbetegedtek. A nyomozás során egy valószínűtlen gyanúsított került az FBI látókörébe: egy vakcinakutatással foglalkozó mikrobiológus, aki könnyen hozzáférhetett a világ leghalálosabb kórokozóihoz.

……………

A sorozat premierje:2021. december 3-án, pénteken 21.00-kor és 22:00 kor.

Simon Kurz, played by Carlos Gonzalez-Vio, talks with Bruce Ivins, played by Tony Goldwyn, in the lab at USAMRIID. (National Geographic/Peter Stranks)

Sajtóanyag: National Geographic