Fergeteges jótékonysági tánckoncert Putnokon

Kozsuk Péter ismét hatalmas feladatra vállalkozott Putnokon. Jótékonysági tánckoncertet szervezett , a program pontos neve:  „A Szívbeteg Gyermekek Védelmében” Alapítványért és Maja Gyógyulásáért Jótékonysági Tánckoncert”. Májusban, amikor terveiről beszélgettünk, még csak álom volt a jótékonysági rendezvény, mára megvalósult. Mint ahogyan akkori beszélgetésünk alkalmával fogalmazott, bármi is történik, a tánckoncertet augusztus végén megtartjuk. S tartotta akkor ígéretét.

Az előzményekről korábban már írtunk. Péter kezdeményezése és a mögötte kialakuló összefogás  Majának szólt, a 12 éves putnoki szívbeteg kislánynak, aki 2021. februárjában műszívet kapott a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet Gyermekszív Központban, ezzel megmentve a kislány életét.

Péter felkereste Maja családját, s elmondta, hogy Maja gyógyulásáért jótékonysági estet szeretne szervezni. Majáék megköszönve Péter felajánlását, kérték, hogy a rendezvény bevételét ne nekik utalják át, hanem annak az intézménynek, amelyik Maja életét megmentette. A kórház működését segítő alapítvány „A Szívbeteg Gyermekek Védelmében” Alapítvány, így a  jótékonysági rendezvény bevétele őket illeti majd, hogy másokon is segíthessenek.
Péter volt a rendezvény kitalálója, szervezője, ő készítette a műsort, állította színpadra a produkciót, s maga is szereplő volt a produkcióban.

Kozsuk Péter

S májusi ígéretéhez híven fantasztikus show volt a szombati tánckoncert. Mert tánc és zene volt, de átölelte az emberi szegregáció  és magány problémáját, a közösségi értékeket, Földünket  érő veszélyeket, s a kiút lehetőségét. Komoly mondanivaló, kiváló  színpadi produkció, fergeteges tánc show.

Beri Áron gitárművész


Orosz Fanni énekes

Természetesen ez az est csak úgy jöhetett léte, hogy sokan álltak Péter mögé adományozóként, önkéntesként, fellépőként. Köszönet mindenkinek, aki a jótékonysági tánckoncert megvalósításához bármit is hozzátett, ezért mindenki megérdemli, hogy tudjanak nagylelkűségükről.


Konferansz:
Rási Tímea
Fellépők:
-Oroszi Fanni – énekes, a ZTM group zenekar énekese
-Beri Áron – több országot bejárt gitárművész
-a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium Tánctagozatának növendékei – Teremi Hanna, Sarkadi Lili Emma, Szőllősi Boglárka, Biró Gergő István, Gerber Kristóf, Lengyel Csaba, Moldván Ákos Botond, Tekse Patrik Sándor -Sideways Tánccsoport – Garami Kira, Reményi Viktória, Reményi Vivien, Horváth Csaba, Koleszár Levente, Koleszár Kevin, Petrik Gréta, Rási Fanni, Fábián Fruzsina, Sárközi Kitti, Sárközi Alexandra, Sánta Kinga és szüleik
Mellékszereplők: Molnár Norbert és Nagy Noémi

Köszönet illeti a Skystudiót  a rendezvény színvonalas technikai biztosításáért.  Köszönöm illeti a támogatókat:  PARISAT, T-Dance Alapfokú Művészeti Iskola, Putnok Város Önkormányzata, Dubicsány Önkormányzata,  Putnok Városi Televízió, ÉRV Zrt.,  Nagy Antal közreműködésével a Miskolci Egyetem dolgozói,  Péczeli József Általános Iskola,  Krisz-Kraksz Papírbolt és dolgozói,  Kis-Tóth Food,  Havanna Étterem, Norbi Húsbolt,  Nimród Pizzéria, Albán Pékség, és a helyi kisboltok.

Szép este volt, amikor a jó szándék és a segíteni akarás útra kelt…
Szeptember közepén egy interjúban térünk vissza, amikor Kozsuk Péterrel beszélgetünk  a történtekről, élményekről, sokak nagylelkűségéről.

-rizner-

Ide kattintva Lájkolja facebook oldalunkat, ahol minden hír megjelenik.


A galéria a képre kattintva tekinthető meg