Legfontosabb feladatunk a közösségépítés

Tiszta, rendezett település Sajópálfala, tele rengeteg új építkezéssel.  Olyan, amilyennek jó látni egy magyar települést.  A közel 2000 fős  község mindennapi életét meghatározza Miskolc közelsége.
Ma rendezték meg Sajópálfalán a falunapot. A színpadon zajló műsorok közötti szünetben volt lehetőségem néhány szót váltani a település polgármesterével, Fekete Zoltánnal.

További hírekért Keresse fel hírportálunkat: www.hirozon.hu, vagy lájkolja facebook oldalunkat, ahol minden hír megjelenik.


Mi az a néhány dolog, amit érdemes lenne kiemelni a település bemutatása kapcsán?
Talán az egyik legfontosabb, hogy Sajópálfalán  ismeretlen fogalom a munkanélküliség. Aki dolgozni szeretne, az kap munkát. Vagy itt a településen, vagy Miskolcon, vagy a környező települések ipari parkjaiban. A másik dolog, hogy a faluban nincs bűnözés, azaz egyetlen bűneset sem történt az elmúlt időszakban. Ez több dolognak köszönhető. A kiépített kamerarendszer kivételesen hasznos segítség. Olyan esetek is voltak, amikor a mi kameráink segítettek más településen történt bűnügyek felderítésében. De rendkívül fontos az is , hogy a település lakói  figyelik környezetüket, bármilyen szokatlan esetet észlelnek, értesítenek engem, vagy a rendőrséget.
Számomra, de a település jövője számára is rendkívül fontos, hogy egyre több bölcsődésünk és óvodásunk van. Ez talán jelzi azt is, hogy nem egy elöregedő közösségről van szó Sajópálfala kapcsán.

Fekete Zoltán polgármester, Demeter Zoltán országgyűlési képviselő


Milyen feladatokat tart fontosnak az elkövetkező időszakban?
Megvannak a fejlesztési, felújítási, karbantartási terveink. De szerintem ez egy településvezetőnek kötelezettsége, ha már megválasztották  polgármesternek. Az a véleményem,  hogy a valódi fejlődésnek , a település jövőjének záloga a közösségépítés. Csak az együtt gondolkodó, együtt cselekvő közösség hívatatott nagy dolgokra.   A  közösségépítésben pontosan ezért  még sok a tennivalónk annak ellenére, hogy a mai falunap rendezéséhez, lebonyolításához is nagyon sok önzetlen segítséget kaptunk.  Pl. az a terület, ami helyet ad a mai napi rendezvényünknek, magánterület, de az első kérésünkre rendelkezésünkre bocsátották. De ez az önzetlenség igaz a közreműködőkre, szervezőkre is.  Ezeket hálás szívvel köszönöm!

A megnyitón a színpadon jelen volt a térség országgyűlési képviselője, Demeter Zoltán is. Az ő szereplése egy protokolláris meghívás?
Nem. Képviselő úr nagyot sokat megfordul a településen, nyugodt szívvel mondhatom, hogy  ismeri minden gondunkat, örömünket. Bármilyen gondom van, kereshetem őt, ami nekem hatalmas segítség a mindennapi munkám során. S persze az sem mellékes, hogy minden olyan fontos beruházáshoz igyekezett megszerezni a pénzügyi támogatást, ami számunkra fontos. A napokban történik meg ezek összesítése, de nagyon komoly tízmilliókról van szó ez esetekben.

-rizner-
A galéria a képre kattintva nyitható meg.