Azt akkor mi van?AZ ELSIVATAGOSODÁS ÉS KISZÁRADÁS ELLENI KÜZDELEM VILÁGNAPJA

A hazai közélet zömében Gyurcsány Ferencről, Mészáros Lőrincről, na meg a celebekről szól. Szinte senkit nem érdekel a környezet aggasztó állapota, annak ellenére em, hogy ma világnap van.

1994. június 17-én elfogadták az ENSZ elsivatagosodás elleni küzdelemről szóló egyezményét, ezért ez a nap AZ ELSIVATAGOSODÁS ÉS KISZÁRADÁS ELLENI KÜZDELEM VILÁGNAPJA. Ekkor a világméretű kampányra irányul a figyelem, mely tudatosítja felelősségünket a szárazföld pusztulásában, valamint felhívja a figyelmet a nemzetközi összefogás szükségességére, a szárazság világméretű hatásaira. A Föld felszínének egynegyedét szárazföld borítja. Ezeknek a területeknek környezetét súlyosan fenyegetik különböző hatások: a sivatagok vészjósló mértékben terjeszkednek, és egyre nagyobb a szárazság. Több mint 135 millió embert – Franciaország és Németország lakossága együttvéve! – fenyeget az otthontalanság veszélye, ami az elsivatagosodás miatt következhet be.

Szóval szerintem senki nem kapja fel a fejét a mai jeles napra. Pedig idehaza bő egy esztendeje a nyári aszály elviszi a szántóföldi növényeket, aminek következtében az árak lassan az univerzum felé szöknek.

Egyszer talán megéljük, hogy életterünk állapota közös ügy lesz, s tenni is merünk érte.

Borítókép: agrárszektor