Egy hete megfagytunk, a jövő héten megsülünk

A mostani hétvégén érkező, néhány fokos lehűlést okozó front elvonul, s hétfőtől fokozatosan melegszik a levegő. A jövő hét végére igazi kánikula várható, akár 35 fok fölé is emelkedhet a napi maximum.

Hétfő: A reggeli nagyrészt derült időt követően gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, amelyből a Dunántúlon nem várható csapadék, de keletebbre haladva növekvő eséllyel – a Tiszántúlon és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében már elszórtan – alakulhat ki záporeső. Az északi szél élénk, sokfelé erős lesz. A hőmérséklet hajnalban 7, 14, délután 22, 26 fok között valószínű.

Kedd: Nappali gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütésre számíthatunk, csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szelet többfelé élénk lökések kísérik. Hajnalban 7, 14, a délutáni órákban 25, 29 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

Szerda:Nappali gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütésre számíthatunk, csapadék nem valószínű. A Tiszántúlon megélénkülhet az északi, északkeleti szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a csúcshőmérséklet 27 és 32 fok között várható.

Csütörtök: Derült, száraz idő lesz. Általában mérsékelt marad a légmozgás. A hajnali 12, 19 fokról 29, 34 fokig melegszik fel a levegő.

Péntek: Derült idő várható, csapadék nem lesz. Általában mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalban 13, 20 fokot mérhetünk, a csúcshőmérséklet elérheti a 31, 35 fokot.