Ettől nem lesz boldog: hűvös idő esővel és széllel- még egy hétig

Régiónk szinte valamennyi településére igaz a met.hu térképes és szöveges előrejelzése. Ez nem a napos, meleg májusi időt idézi. Igaz, a mezőgazdaságnak óriási szüksége van a csapadékra, de talán nem ezzel az időjárással lesz az áldás. Nem szeretem idő lesz, kevés napsütéssel, hűvös idővel és sok esővel.

KEDD
Ma továbbra is az északkeleti megyékben lesz felhős, esős az idő, de napközben errefelé is egyre kevesebb helyen fog esni. Másutt a felhőátvonulások mellett több órára kisüt a nap. A délnyugati, nyugati megyékben késő délutántól, estétől már megnövekedhet erősebben is a felhőzet, és ott szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat. Az északnyugati, nyugati szél megerősödik, többfelé lehetnek viharos erejű széllökések.
SZERDA
Délnyugat felől tovább folytatódik a felhőzetnövekedés, néhány órás napsütés inkább csak az északkeleti, keleti megyékben lehet. Ezzel együtt pedig ismét több helyen számíthatunk esőre, záporesőre, helyenként zivatar is lehet. A csapadék súlypontja legnagyobb eséllyel előbb a délnyugati, déli, majd a délkeleti, keleti országrész fölött lesz.
CSÜTÖRTÖK
Fokozatosan szakadozik, vékonyodik, gomolyosodik a felhőzet, és egyre nagyobb területen kisüt a nap. Az eső a keleti tájakon is megszűnik, és ezt követően szórványosan valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szelet élénk, sokfelé erős lökések kísérik. Zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a csúcshőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.
PÉNTEK
A nap első felében inkább gyengén felhős lehet az ég, majd ezt követően nyugat felől már felhőzetnövekedés valószínű. Kevés helyen alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. Megélénkül, több helyen megerősödik a déli, délnyugati szél. Hajnalban 3, 9, délután 18, 22 fok lesz a jellemző.
SZOMBAT
Többnyire erősen felhős időre van kilátás, és több helyen valószínű eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A délnyugati, majd a nyugati, északnyugati szelet élénk, időnként erős lökések kísérik. Zivatar környékén viharossá is fokozódhat a szél. A minimum-hőmérséklet 7 és 13, a maximum 15 és 22 fok között várható.
VASÁRNAP
Kezdetben sok lesz a felhő, majd szakadozik a felhőzet, és egyre nagyobb területen kisüt a nap. Szórványosan várható eső, zápor, néhol zivatar is lehet. Az északnyugati, nyugati szél többnyire mérsékelt marad. Hajnalban 6, 12, napközben 16, 22 fok valószínű.
HÉTFŐ
Délnyugat felől ismét befelhősödhet az ég, ezzel együtt pedig megnő a csapadék esélye is. A délnyugati szelet élénk lökések kísérhetik. Hajnalban 6, 12, napközben 17, 21 fok valószínű.

Please follow and like us: