Mi Hazánk Mozgalom közleménye: Hiába az ígéret, kóbor kutyák tartják rettegésben Kazincbarcikát

Hiába az ígéret, kóbor kutyák tartják rettegésben Kazincbarcikát
Rengeteg lakossági panasz érkezett a városban, falkákban kóborló, emberre támadó kutyákról, amelyek a szegregátumokból jönnek le. A lakók az illetékesek felé már többször jelentették a problémát, sőt már a polgárőrség engem is figyelmeztetett kutyasétáltatás közben, hogy vigyázzak a kutyákra, mert támadnak. Tudomásom szerint a hatóság válasza a bejelentésekre az volt, hogy nincs lehetőség a kutyák befogására és elhelyezésére, vagy éppen van az agresszív kutyának gazdája, csak számon kérve vagy büntetve nincs az illető. Bármelyik is fedi a valóságot mindegyik hagy kivetnivalót maga után.


A kazincbarcikai önkormányzat lassan egy éve harangozta be, hogy a Borsod Állatvédő Alapítvánnyal oldja meg a kóbor ebek kérdését. Az ígéret szerint a város közigazgatási területén befogott kóbor állatokat az alapítvány befogadja, elhelyezi és gondoskodik is róluk. Több százezer forintot adományoztak is számukra és még sincs ellátva az adott feladat. Abban az esetben, ha gazdás kutyákról van szó felmerül a kérdés, hogy miért nem intézkedik az illetékes jegyző a kutyák chippeléséről és miért nem szólítja fel a gazdát, hogy tegye szökésbiztossá a kerítést, így megelőzvén az esetleges sérüléseket?
A Mi Hazánk Mozgalom felszólítja az önkormányzatot, hogy a több éve húzódó kóbor állatok problémáját ténylegesen oldják meg! Elég volt az ígéretekből, valódi megoldást és számonkérést várnak az itt élők!

Dr. Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselőjelöltje, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 4 vk.

Fotó:mihazank.hu