Jogsi és engedély nélkül vitte az autót a benne ülő kisgyerekkel együtt, a baleset után lelépett

Az ózdi rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a jogosítvánnyal sem rendelkező férfit, aki a gyanú szerint ittasan, egy engedély nélkül elvitt autóval szenvedett balesetet úgy, hogy a kocsiban benne ült az autó tulajdonosának 5 éves gyermeke is. Az ütközés után a sofőr nem nyújtott segítséget a könnyű sérülést szenvedett kisfiúnak, hanem segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről.

Az Ózdi Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 23 éves farkaslyuki férfival szemben. Az nyomozás adatai szerint az elkövető 2021. május 1-jén 18 óra körül Farkaslyukon, a Jázmin utcában parkoló egyik autóba beült, és a benne felejtett slusszkulccsal beindította, majd elhajtott a helyszínről. A járműben a tulajdonos 5 éves gyermeke is benne ült. A gyanúsított pár száz méter haladás után egy árokba hajtott, és a kocsit – a könnyű sérülést szenvedett gyerekkel együtt segítségnyújtás nélkül – hátrahagyta.

A járőrök adatgyűjtésük során megállapították az elkövető kilétét, akit az otthonából – három órán belül – állítottak elő a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

Forrás, fotó: pilice.hu