FÖLD NAPJA, DE KIT IS ÉRDEKEL? Zseniális videó 2 percben 37 év pusztításairól

Legkevésbé érdekli a társadalmakat a Föld jelenlegi állapota, a klímaváltozás, a Föld eltartó képességének csökkenése. Élünk, de életterünk válsága alig-alig érdekel bárkit is. Pedig, ha belegondolunk, az igazi válság a nyakunkon. Egyáltalán nem biztos, hogy unokáinknak lesz egészséges élettere.

-Mert kit is érdekel, hogy mindent elborít a szemét?
-Kit érdekel, hogy a klímaváltozás miatt veszélyben a mezőgazdasági terelés, s el fognak szabadulni az élelmiszer árak?
-S kinél veri ki a biztosítékot az erdők pusztítása, ami a Föld egészséges légkörének egyik fontos tényezője?
-Vagy kit foglalkoztat a sarki- és grönlandi jég olvadása, ami miatt csökken a Föld édesvíz készlete, emelkedik a tengerek, óceánok vízszintje, s emiatt tengerparti települések kerülnek víz alá, a megváltozó tengeráramlások pedig a klímaváltozás, időjárási jelenségek megrontóivá válnak?
-S elegendő, ha csak elborzadunk az egyre gyakoribb heves esőzésekről, aszályokról, a hőség miatt tomboló tüzekről szóló tudósításokon?

Borzongunk, s az élet megy tovább. Nem cselekszünk, csak borzongunk. Kidobjuk a használt elemet, kiöntjük a használt olajat, ….

Sajnos lehetne sorolni a kínzó gondokat, azt, hogy unokáink egészséges életere egyre inkább csak álom. De kit érdekel? Megnézzük a tévét, borzongunk kicsit. Ennyi. Ja, hogy a Föld pusztul? És akkor mi van?

Egy zseniális videó arról, hogy az elmúlt 37 év során mi mindent tett tönkre a gondolkodó ember. 37 év pereg le a Google Eart videóján 3 perc alatt. 1.01-nél az Aral-tó pusztulása. Nézze meg mindenki okulásként, mi mindent tettünk tönkre, mióta lejöttünk a fáról.