Március 1-ig maradnak a korlátozások

Március 1-jéig meghosszabbítják a koronavírus-járvány elleni védekezés miatt hozott korlátozásokat – mondta el Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón. Ebbe beletartozik többek közt az este 8 és reggel 5 óra közötti időtartamra vonatkozó kijárási tilalom.

További híreinkért látogasson el hírportálunkra: https://www.hirozon.hu, vagy lájkolja facebook oldalunkat, ahol minden hír megjelenik: https://www.facebook.com/hirozon.hu

Magyarországon eddig 363 450 fertőzöttet azonosítottak. Az elhunytak száma a csütörtöki adatok szerint 12 291-re emelkedett, a gyógyultak száma 249 003. Jelenleg 102 156 aktív fertőzöttet tartanak számon itthon. Kórházban 3669 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 255-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 19 131-en vannak, a mintavételek száma 3 097 809-re nőtt.A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy a novemberben hozott intézkedések hatásosnak bizonyultak, sikerült lelassítani velük a járvány terjedését, ám a szakértők véleménye szerint addig nem szabad enyhíteni a korlátozásokon, amíg nincs átoltottság. Így jó esély van arra, hogy a március 1-i dátum után is hosszabbítanak majd.