A magyar értékek (kultúra) napján

VV.fiú beleköp VV. lány szájába. Ide jutott a média kultúraközvetítő szerepe, ez lett a XXI. század kultúrája.
Annak a magyar kultúrának, amely sokszínű, kivételes értékekkel rendelkezik, s amelyre büszkék lehetünk. Munkácsy Mihálytól az Omegáig, Deniztől Ladányi Mihályig, a népzenétől az irodalomig.  Lehetne sorolni a honi kultúra értékeit. Azokat az értékeket, amelyek sajnos lassan feloldódnak és feledésbe merülnek  a kultúrának nevezett hatalmas trutyiban. Mert minden szinten ömlik ránk a sz@r, mintha azt mi kérnénk és szeretnénk.

Talán sose gondolta volna Farsang Árpád zongoraművész 1985-ben, amikor felvetette a magyar kultúra megünneplését, hogy egyszer erre hihetetlenül nagy szükség lesz. Ahogyan erről akkor nyilatkozott: „ez a nap annak tudatosítására is alkalmas, hogy az ezeréves örökségből meríthetünk, és van mire büszkének lennünk, hiszen ez a nemzet sokat adott Európa, a világ kultúrájának. Ez az örökség tartást ad, ezzel gazdálkodni lehet, valamint segíthet a mai gondok megoldásában is

1989 óta ünnepeljük a magyar kultúra napját annak emlékére, hogy 1823. január 22-én Kölcsey Ferenc ezen a napon tisztázta le egy nagyobb kéziratcsomag részeként és jelölte meg dátummal a Himnusz kéziratát. A magyar kultúra napján bizonyára lesznek értékes műsorok, amiket érdemes lesz megnézni. Legalább ezen a napon  ne az legyen az érték, hogy mi zajlik a „ValóVilágVillájában”.

Olvassunk gyermekünknek a magyar népmesékből, hallgassunk meg egy jó magyar dalt, az interneten  csodálkozzunk rá a legszebb magyar festményekre egy nagyszerű népdal kíséretében.
Legalább ma a magyar kultúra ünnepén a VV legyen a középpontban.