Miskolcon is pancsolták a drogot, a rendőrök elfogták a tettest

Semmi különös, csak egy rendőrségi hír: “A miskolci nyomozók egy férfit vettek őrizetbe, mert pszichoaktív anyaggal kereskedett.”

További híreinkért látogasson el hírportálunkra: https://www.hirozon.hu, vagy lájkolja facebook oldalunkat, ahol minden hír megjelenik: https://www.facebook.com/hirozon.hu

Ha beleolvasunk a rendőri tájékoztatásba, elborzadhatunk. “A nyomozók a házkutatás során az elkövető lakásában olyan anyagokat foglaltak le, amelyek a gyanú szerint új pszichoaktív anyag előállításához szükségesek.

Itt kezdődhet a borzongás és a szülők szorongása. Pénzért életet játék zajlik. Mert az otthon pancsolt drognál nincs veszélyesebb!

A rendőrök kiváló eredményt mutatnak a drogterjesztők elfogásában, hiszen naponta kattan egyének, vagy bűnszervezetek kezén (kezein) a bilincs. De…mindenkit nem tudnak elfogni.

A rendőrök és szülők félelme is a dizájner drog, az új pszichoaktív anyag. Mert mit tesznek a bűnözők? Ezeknek a szintetikus drogoknak egyetlen összetevőjét megváltoztatják, s már nincs is fönn az új anyag a drogok-tiltott anyagok- listáján. Aztán, ha otthon pancsolják az új anyagot, annak összetétele minden alkalommal más, veszélyes, életveszélyes lehet. Kiszámíthatatlan a pancsolt drog hatása. S mire a rendőri munkának köszönhetően ez az új anyag felkerül a drogok listájára, hány fiatal, hány drogos élete kerül veszélybe?

A rendőri felderítés mellett nagyon fontos, hogy otthon a gyerekekkel beszélgessünk erről. Az őszinte szó, a gyermek felvilágosítása az, ami megmentheti őt e kegyetlen világ kínálta kegyetlen anyagától. S talán az őszinte szó az, ami a szülőnek némi nyugalmat adhat, a gyermekem nem fog rászokni. Ami fontosabb, nem fogja kipróbálni. Mert a drogra rászokni hihetetlen könnyű, már 1-2 alkalom is elvezethet a függőség kapujához. S onnan nincs visszaút.

Borítókép:hazipatika.com