Peregni fogunk, mint a legyek. A gyors melegedés nagyon megviseli a szervezetünket

Sokan örülnek, hogy visszaszorul a hideg, s melegedni kezd a levegő hőmérséklete. Sajnos mindez nagyon gyorsan, 24-36 óra alatt fog megtörténni, s ez rendkívül megterheli a szervezetet, hiszen a -8, -14 fok +8, + 10 fokra fog változni.

További híreinkért látogasson el hírportálunkra: https://www.hirozon.hu, vagy lájkolja facebook oldalunkat, ahol minden hír megjelenik: https://www.facebook.com/hirozon.hu

Kettősfronti hatás várható, amely sokféle tünetet idézhet elő. Ezek a tünetek már néhány órával a front átvonulása előtt jelentkezhetnek. Az érzékenyeknél fejfájás, migrén jelentkezhet, emellett fáradékonyak, tompák is lehetünk. Fokozódhatnak a gyulladásos panaszok. Megszaporodnak a szív- és érrendszeri panaszok, növekszik az infarktus, a trombózis, a műtétek utáni vérzések veszélye. Ilyenkor a szokásosnál nagyobb a reakcióidő, romlanak a reflexek, a koncentrációképesség ez esetben is csökken. Autóvezetéskor pl. fokozottan figyeljünk oda, ha tudjuk, hogy a  fronthatásokra érzékenyek vagyunk!

Szerda reggelig borult lesz az ég, majd nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, de a Nyírségben, Szabolcsban maradhatnak tartósan borult körzetek. A déli órákig a Tiszántúl északi felén, északkeleten várható havazás, reggelig néhol ónos eső. Emellett helyenként máshol is kialakulhat kisebb eső. A déli, délnyugati szelet a Dunántúlon időnként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 12 fok között alakul, a tartósan borult északkeleti tájakon lehet hűvösebb, míg a naposabb déli, délnyugati körzetekben melegebb. Késő estére 0, +7 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön az ország nagy részén gyengén vagy közepesen felhős idő várható – zömmel fátyolfelhők lesznek az égen. Északon, északkeleten vastagabb felhőtakaró is lehet azonban, arrafelé éjjel, hajnalban helyenként előfordulhat eső, ónos eső. A déli, délnyugati szél sokfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon néhol viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +6 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8 és 14 fok között alakul, de északkeleten csupán 4, 7 fok valószínű.

Pénteken
eleinte változóan felhős idő várható, majd nyugat felől erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Délelőtt csak kevés helyen, majd az idő előrehaladtával egyre többfelé és egyre nagyobb eséllyel alakulhat ki eső, zápor. A déli szél sok helyütt erős, a Kisalföldön néhol viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8 és 14 fok között alakul, de északkeleten csupán 5, 7 fokra számíthatunk.

Vigyázzanak magukra, figyeljenek családtagjaikra!