SOK ESŐVEL BÚCSÚZIK SZILVESZTER

A decemberi tavasz folytatódik, szerdára és csütörtökre jelentős mennyiségű esőt jósol a meteorológiai szolgálat. Főként csütörtökön, az év utolsó napján számíthatunk rendkívül sok csapadékra. Ez igaz régiónk valamennyi településére.

SZERDA
Mindenütt megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, napközben jobbára zárt lesz a felhőtakaró, inkább csak a nyugati tájakon lehetnek felszakadozások. Többfelé várható eső, zápor: egy csapadékzóna az ország fölött erősödik meg, és kelet, északkelet felé halad. Elsősorban a Tiszántúlon jelentős mennyiség valószínű. A keleti vidékeken néhol megélénkül a déli szél, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul.

CSÜTÖRTÖK, SZILVESZTER NAPJA
A ország nagy részén túlnyomóan borult lesz az ég, csak a nyugati vidékeken lehet esetleg vékonyabb a felhőzet. Újabb csapadékzóna helyeződik fölénk dél felől, sokfelé kell számítani esőre: nagyobb mennyiség ismét a keleti megyékben valószínű, míg nyugaton, északnyugaton kisebb a csapadék esélye. Néhol havas eső, elsősorban a hegyekben hó is eshet. Az északi, északnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 9 fok között várható.

Forrás: meteorológiai szolgálat