Miért csak 2 település adatai ismertek? Edelény 43 fő, Kazincbarcika 85 fő

Ez az egész Covid-19 járvány kezd egyre szürrealisztikusabbá válni. Mert a járvány nyertesei kivételével a többség ennek vesztese. Nem csak az esetleges megbetegedés vagy haláleset terheit kell viselnünk, hanem a járvány gazdasági hatásait is.

Ennek fényében egyre kevésbé érthető, hogy a települések járványügyi adatai nem lelhetők fel. Régiónkban két település polgármestere vállalkozott arra, hogy az aktuális adatokat megossza a lakossággal. Edelény és Kazincbarcika polgármestere. Megjegyzem, ez elsősorban nem az ő feladatuk lenne.

Tájékoztatójuk szerint Edelényben október 29-én 43 aktív fertőzöttet tartottak nyilván, Kazincbarcikán október 30-án 85 főt.

Nemrég szemléztük a norvég napilapokat, ott a sajtóban fellelhetők a településre vonatkozó adatok. / A cikk a linkre kattintva olvasható: https://hirozon.hu/2020/10/27/mi-tortent-ma-norvegiaban-szemleztuk-a-norveg-napilapokat/
Idehaza nem ismertek az adatok. Pedig nem ártana, ha tudhatnánk.

Menjünk idehaza üdülni, támogassuk a hazai turizmust! Érthető és jó kezdeményezés. De nem lehetne tudni, ahová menni szándékozunk, mennyire fertőzött ? Mire készüljünk?

Hasonló ellentmondás van az iskolák kapcsán is. Több sajtótermék arra hivatkozik, hogy ezeket az adatokat nem kapják meg, hiába kérik. Miért? A szülőnek nem lehet tudni, mi újság az iskolákban?

Szóval ez csak növeli a vírus szkeptikusok táborát, az adatok megkérdőjelezést, a bizalmatlanságot. S ezért kár, mert a mi bőrünkről szól a történet.

Please follow and like us: