Boldog Carlo Acutis-napokat tartanak Kazincbarcikán

A 15 évesen meghalt, szombaton boldoggá avatott olasz fiú, Carlo Acutis életét bemutató rendezvénysorozatot tartanak vasárnaptól Kazincbarcikán.

Vasárnap reggel a kazincbarcikai Szent Család-templomban ünnepi szentmisén adnak hálát Carlo Acutis boldoggá avatásáért.
Vasárnap délelőtt a Don Bosco Sportközpont üvegfolyosóján Eucharisztikus csodák címmel nyílik kiállítás.

Hétfő délután a sportközpontban Kirner Zoltán szalézi iskolalelkész tart előadást az olasz fiú életéről.

Kedden és szerdán a Don Bosco Sportközpontban előzetes egyeztetés alapján tárlatvezetéssel lehet megnézni az Eucharisztikus csodák kiállítást. Kedden emellett interaktív játékparkkal is várják a fiatalokat.
Kedd délután a központ rendezvénytermében Kovács Gergely posztulátor, a Mindszenty Alapítvány képviselője tart előadást a szentté avatás folyamatáról.

Csütörtök délután levetítik a Carlo Acutisról készült, Egy boldog ember élete című dokumentumfilmet, a vetítést pedig beszélgetés követi.

Carlo Acutis 1991-ben született Londonban, ahonnan családja néhány hónap múlva visszaköltözött Milánóba. Már 14-15 évesen hittant oktatott, emellett önkéntesként segített hajléktalanoknak és szegényeknek. Szeretett programozni, számítástechnikai tudását pedig arra használta, hogy egyházi közösségek honlapjait gondozza. Létrehozott egy virtuális múzeumot is az eucharisztikus csodákról.
2006-ban, 15 évesen halt meg leukémiában. Idén februárban tette közzé a Vatikán azt a dekrétumot, amely elismerte, hogy a milánói fiú közbenjárására csoda történt. A boldoggá avatáshoz szükséges elismert csoda a dokumentum szerint 2013-ban történt, amikor egy súlyos hasnyálmirigy-betegségben szenvedő brazil kisfiú gyógyult meg Carlo Acutis közbenjárására. Carlo Acutist október 10-én avatták boldoggá Assisiben.