Még mindig sokan bedőlnek, fizetnek tízezreket


Az OGYÉI riadót fújt a hamis gyógyszerek miatt. Közleményük szerint:

“Számos olyan készítmény kerül az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) látókörébe – lakossági vagy a szakmától érkező bejelentés útján -, melyet súlyos betegségben szenvedőknek ajánlanak gyors és teljes gyógyulást ígérve, túlzó és megtévesztő állítások kíséretében, sok esetben híres intézmények, neves szakemberek arcát, nevét jogtalanul használva. “

A weboldalak döntő többségében külföldi , főként ukrán szerveren működnek. Az utóbbi időben a Normafile termék vásárlására buzdítanak. a Normalife kapszula bármely internetes weboldalról történő rendelése és alkalmazása akár súlyos egészségkárosodást is okozhat, a bizonytalan összetétel és minőség, illetve a betegség kezelése során alkalmazott gyógyszerek, megfelelő kezelési mód elhagyása miatt.

A weboldalak felismerhetők arról, hogy nincs a weboldalon feltüntetve elérhető kapcsolat, forgalmazó pontos adata, stb. Azaz, közvetlenül a rendelésre vezérel a weboldal, de nem lehet tudni, hogy honnan rendelünk.

Új elemként jelent meg, hogy ezeket a hamis gyógyszereket forgalmazók rendkívül agresszíven hirdetnek a facebook oldalakon.

A leggyakrabban hirdetett gyógyszerek:
-potencianövelők,
-szív-és érrendszeri betegségre ajánlott készítmények,
-daganatos betegségek kezelésére ajánlott táplálékkiegészítők
-Prosztata betegségek kezelésére ajánlott készítmények

A 74 weboldal listája az OGYÉI honlapján megtekinthető. De talán egyszerűbb, ha interneten keresztül nem rendelünk gyógyszert.