Egy polgárváros, amely gyönyörű és a nyári kánikulában is kellemesen hűs – Trabantos esküvővel

Sokan azt mondják, hogy az ország egyik legszegényebb régiójából, a Viharsarok vidékéről mindenki menekülni akar. Nos, a kisebb településeken bizonyára így van, de Békéscsabán nem találtunk egyetlen olyan embert sem, aki el szeretné hagyni ezt a várost. Akikkel beszélgettünk, kivétel nélkül mindenki azt mondta, hogy szereti Csabát, örül, hogy itt él, nem akar innen elköltözni.

Békéscsaba valóban  gyönyörű város. Nyilván köszönhető ez a régi, patinás épületeinek is. Ami azonban igazán széppé és hangulatossá  teszi ezt a várost, az a hihetetlenül sok park, a belváros hűs fái alatti nyüzsgő élet, a rengeteg szökőkút, s a városon átfolyó Élővíz-csatorna gyönyörű sétánya, amely tele van pihenő helyekkel, horgászati lehetőségekkel. S minden pihenőhely központi helyén a város egy-egy nevezetes szülöttének szobra található.

Békéscsaba szép város, s ami igen feltűnő, mindenhol fiatalokkal találkozni, az emberek mosolyognak, örülnek, annak ellenére, hogy itt sem könnyű az élet.

Békéscsaba hangulatos város.  A hatalmas belvárosi sétány tele van teraszokkal, fiatalok csendes zenélésének helyeivel, hatalmas virágállványokkal, kerékpártárolókkal. Békéscsabán, bár van helyi közlekedés, szinte mindenki kerékpárral közlekedik.

Az már csak hab a tortán, hogy belefutottunk egy Trabantos esküvőbe. A vőlegény és a menyasszony szó szerint beszáguldott a  vőlegény vezette Trabanttal a templom elé.

Szóval Békéscsaba szép város.  Érdemes elmenni gyönyörködni benne, és tanulni tőlük.

S ha valaki ezen a vidéken jár, feltétlenül térjen be a várostól néhány kilométerre található kondorosi csárdába. A helyi turisztikai egyesület által működtetett csárdát (amely ki van festve) szépen felújították. Gyönyörű terítés, barátságos árak várják a vendégeket, hatalmas adag és finom ételekkel.

Kondorosi csárda

-rizner-

Hirdetés

A képgaléria a képre kattintva nyitható meg.