Medárd folytatja. Egész hétre esős napokat ígérnek

Hétfő
Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, inkább csak helyenként és rövid időre szakadozhat fel a felhőzet. Több helyen valószínű eső, zápor, zivatar. Néhol megélénkül, északnyugaton időnként megerősödik az északnyugati szél, de intenzívebb záporok, zivatarok környezetében is előfordulhat átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21 és 27 fok között valószínű, de a tartósabban csapadékos délnyugati tájakon 19, 20 fok sem kizárt. Késő estére 16 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Kedd
Általában közepesen és erősen felhős lesz az ég. A Dunától keletre valamint a Dunántúl keleti felén többfelé, másutt elszórtan várható zápor, zivatar. Keleten helyenként felhőszakadás is kialakulhat. Az északi, északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 26 fok között alakul.

Szerda
Eleinte erősen felhős lesz az ég, majd gomolyosodik, csökken a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Keleten többfelé, másutt elszórtan alakul ki zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás is előfordulhat. Az északnyugati szél a Dunántúlon helyenként megerősödik, a keleti megyékben ugyanakkor mérsékelt marad a légmozgás. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Csütörtök
Eleinte erősen felhős lesz az ég, majd gomolyosodik, csökken a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Többfelé alakul ki zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás is előfordulhat. Az északnyugati, nyugati szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között alakul.

Péntek
Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütés várható, és több helyen alakulhat ki zápor, néhol zivatar. Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között alakul.

Szombat
Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütés várható, és elszórtan alakulhat ki zápor, néhol zivatar. Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között alakul.


Please follow and like us: