Kazincbarcika: a rendőrök jogtalan elsajátítással gyanúsítják

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság munkatársai három napon belül elfogták azt a férfit, aki egy talált tárcából készpénzt sajátított el.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság jogtalan elsajátítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy putnoki férfival szemben. A nyomozás adatai szerint a fiatalember 2020. május 13-án 1 óra előtt az egyik kazincbarcikai üzemanyagtöltő állomás melletti utcában egy pénztárcát talált. A tárcát a férfi leadta a benzinkúton, de ezt megelőzően több mint százezer forint készpénzt tulajdonított el belőle.

A nyomozók adatgyűjtésük során az elkövetőt beazonosították, akit még aznap Kazincbarcikán a járőrök igazoltattak, és elő is állítottak a rendőrkapitányságra. A férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, aki beismerő vallomást tett. A rendőrök azt is megállapították, hogy a fiatalember a bűncselekmény elkövetésekor járványügyi intézkedés hatálya alatt állt, így ő nem hagyhatta volna el az otthonát, ezért ellene szabálysértési eljárást is kezdeményezett a hatóság.

Mivel a Miskolci Törvényszék a férfit korábban fogházbüntetés letöltésére ítélte, és elrendelte az elővezetését, ezért kihallgatását követően egy büntetés-végrehajtási intézménybe kísérték át büntetésének megkezdése céljából.

Forrás, fotó: :police.hu

Please follow and like us: