Csak, hogy egy kicsit jobb kedvünk legyen, gyönyörködjünk a japán cseresznyevirágzás képeiben

A japáncseresznye  a rózsafélék  családjába tartozó díszfa. Japán nemzeti jelképe és a japán identitás része; számos nemesített változatának tavasszal nyílik a  virága, amelyekből termések nem származnak .

A cseresznye virága nemzeti virág, sok zenei, képzőművészeti és irodalmi mű témája. A japánok a virágnéző ünnepségeket országszerte mindenütt megtartják, a cseresznyevirágzás idejétől függően időbeli eltéréssel.

A cseresznye virágait  alig néhány napig lehet megtekinteni, ezért a Japán Meteorológiai Intézet ebben az időszakban előrejelzéseket készít, hogy délről északra haladva melyik zónában hány százalékban nyílt már ki a cseresznyevirág.

Japán legnagyobb cseresznyevirág-néző helye a Mjógi-hegy lábánál levő Szakura no Szato (“Cseresznyefalva”), ahol több mint ötezer cseresznyefa található.

A cseresznyevirágzás, szépsége miatt, mára az egyik legfelkapottabb turista látványosság. Ma már több tízezer turista érkezik japánba a tavasz nagy ünnepére. Az utazási irodák Magyarországról is szerveznek utat, igaz, ezeknek elég borsos az ára (1-1,2 millió Ft/fő).

Fotók forrása: japán közösségi oldalak
A galéria a képre kattintva nyitható meg.