Bevonult a (VIP) börtönbe Mengyi Roland

A megyei önkormányzat volt elnökét többek között különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás kísérlete miatt ítélték el tavaly szeptemberben. Négy év börtönt kapott, aminek letöltését most kezdte meg.

Már decemberben meg börtönbe kellett volna vonulnia, de halasztást kapott, így a karácsonyt még a családjával tölthette.

Információk szerint Mengyi a kecskeméti börtönbe ment, ami az ország legjobb, európai színvonalú börtöne. Itt egyágyas, jól felszerelt szobák vannak, az elítéltek közös konyhában főzhetnek, a börtönnek pedig van saját boltja is. A rabok többsége kisbusszal jár dolgozni reggel 6-tól délután 3-ig, ezután a börtönkantinban választhatnak menüt.

Szabadidejükben tévézhetnek, számítógépezhetnek, kártyázhatnak, pingpongozhatnak, könyvtárban olvashatnak, de van biliárdasztal, konditerem, sakk- és angolszakkör is, sőt még kertészkedni is.

Az elítéltek az első év után hétvégenként hazajárhatnak, az utolsó egy esztendőt pedig jó eséllyel otthon tölthetik, nyomkövetővel. Ha jól viselkedik, két év nyolc hónap után szabadulhat Mengyi Roland. Mengyi 4 év börtönbüntetést kapott.