500 euróst gyártott fénymásolón.

Fénymásolószalonban készített hamis 500 eurósokat egy férfi, aki aztán Csongrád megyei szálláshelyeken próbált fizetni ezekkel – írja az ügyészség tájékoztatása alapján az MTI.  És, ami a legmegdöbbentőbb, sikerült is neki.

A gyanú szerint a férfi előbb pénteken egy szegedi, majd vasárnap egy mórahalmi szálláshelyen foglalt szobát. Szegeden hamis 500 euróssal fizetett, de a szobát már nem foglalta el, hanem a visszajáró pénzt átvéve elhagyta a helyszínt. Ezzel közel 124 ezer forint kárt okozott.

Két nap múlva Mórahalmon már nem volt ekkora szerencséje. Itt is ugyanazt a trükköt próbálta eljátszani, a recepciósnak azonban gyanús lett, hogy a férfi csak a visszajáró pénz átvétele után akarta a bejelentő lapot kitölteni. Az 500 euróst jobban megnézve észrevette, hogy az hamis, értesítette a rendőrséget, amely rövid időn belül el is fogta a menekülni próbáló gyanúsítottat. A férfitól a rendőrök további – feltehetően hamis – bankjegyeket foglaltak le, melyeket a gyanú szerint egy fénymásolószalonban készített.

A gyanúsítottról kiderült, hogy korábban már öt alkalommal állt bíróság előtt,  többszörös visszaeső, ráadásul a fénymásolós próbálkozása előtt kicsivel szabadult. A férfi ellen pénzhamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.