Emlékszik még? 33 éve, január elején brutális havazás volt hazánkban

Valójában már 1987. január 10-én havazott az egész országban, de a brutális hómennyiség csak két nappal később érkezett. Ugyanis megszakítás nélkül napokig szakadt a hó mindenhol. Január 12-én reggelre az ország túlnyomó részét már 20-40 cm-es, a magasabban fekvő területeket még ennél is vastagabb hótakaró borította.

Olyan méretű volt a közlekedési káosz, hogy a televízióban rendkívüli adásnapot tartottak hétfőn. (Akkoriban hétfői napokon nem volt televíziós adás)

Mivel az Észak-Európában évszázados hidegrekordokat megdöntő hideg levegő és a dél-délkelet felől beáramló enyhe levegő keveredése egy önálló kis ciklont hozott létre, nemcsak kemény mínuszok voltak, de heves szélviharok is, amelyek nagy hóakadályokat építettetek, illetve az erős hófúvások is nehezítették a közlekedést.

Aznap reggel Budapesten nem jártak a villamosok és a buszok sem, de autóval is nehéz volt közlekedni a fővárosban. Sok helyen az iskolák is bezártak, mert a diákok nem tudtak eljutni a suliba.

Egyes helyeken 2 méteres hótorlaszok voltak. Számtalan települést elzárt a külvilágtól a havazás, ezért a katonaságot is bevetették, hogy a gyógyszett, élelmiszert el tudják juttatni.