Hideg hajnalok jönnek

Az Országos Meteorológiai Szolgálat heti előrejelzésében hideg hajnalokat jósol. A hét leghidegebb napjának kedd hajnal ígérkezik.

Január 7. kedd
Országos előrejelzés: hétfő estétől kedd reggelig
Túlnyomóan derült időben lesz részünk csapadék nélkül. A hajnali órákra néhol pára-, illetve ködfoltok kialakulhatnak. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. A hőmérséklet hajnalban -4 és -12 fok között alakul, elsősorban az északi völgyekben számíthatunk az alacsonyabb értékekre.
Január 8. szerda
Túlnyomóan derült, napos idő várható, majd délutántól megnövekszik a fátyolfelhőzet, éjszaka meg is vastagszik. Éjfélig csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, -10 fok között alakul, a fagypont közeli értékek ÉNy-os valószínűek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 8 fok között várható, északkeleten az alacsonyabb, nyugaton a magasabb értékekkel.
Január 9. csütörtök
Szakadozott felhőtakaró lesz felettünk, legfeljebb néhány órás napsütésre van kilátás. Éjfél után, délelőtt néhol gyenge havazás, gyenge ónos eső kialakulhat. A déli, délkeleti szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2, -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 9 fok között alakul, az alacsonyabb értékek északkeleten, a magasabbak nyugaton lesznek.
Január 10. péntek
Többnyire gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő várható. Éjszaka, hajnalban átmenetileg párássá, ködössé válhat a levegő, majd napközben javulnak a látási viszonyok. A változó irányú szél gyenge marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1, -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3, 8 fok között alakul.
Január 11. szombat
Gyengén és közepesen felhős időszakok és területek váltakoznak. Csapadék nem lesz. Éjszaka, hajnalban párásság, köd képződhet, majd napközben javulnak a látási viszonyok. Az északira, északnyugatira forduló szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2, -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3, 8 fok között alakul.
Január 12. vasárnap
Többnyire gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő várható. Éjszaka, hajnalban párásság, köd képződhet, majd napközben javulnak a látási viszonyok. A változó irányú szél gyenge marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1, -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 7 fok között alakul.

Please follow and like us: