Meggyújtották az első adventi gyertyát Ózdon

Több száz városlakó jelenlétében gyulladt meg az első, azaz a hit gyertyája a város adventi koszorúján.

Az advent első rendezvénye már kora délután elkezdődött. Élő betlehem és vásár várta az érdeklődőket. Este pedig ünnepi fény és jó hangulat köszöntötte az ózdiakat. Az Ózdi Petőfi Úti-Csépányi Összevont Óvoda Csépányi Tagóvodájának műsorát követően Garami György az Ügyrendi és Rendészeti Bizottság elnöke mondott köszöntőt.

„Négy hétig várakozunk, a vasárnapoknak van jelentése, a gyertyáknak van üzenete. A színeknek is van tartalma és mítoszuk, a hit. Ádám és Éva a bűnbeesés után ígéretet kapott az Úrtól a megváltás eljövetelére. Most végiggondolhatjuk a próféciákat, elgondolkodhatunk Isten ígéretén, bizakodásunkat erősíthetjük, és megtapasztalhatjuk Isten szeretetének lényegét” – fogalmazott Garami György, az Ügyrendi és Rendészeti Bizottság elnöke.

Ezt követően Csikainé Mihalik Éva református lelkész mondott beszédet, melyben kiemelte:

„Ma, első adventi vasárnapunkon a hit gyertyáját gyújtjuk meg. Érdemes egy kicsit elgondolkodni ezen a szón, hogy mit is jelent. Mennyire éljük meg, mennyire fontos nekünk, kiben és miben hiszünk, milyen a mi hitünk. Számtalan kérdés, ami mégis egyetlen fontosra irányítja a figyelmet. Arra a valakire, akiben egyedül érdemes hinni a világon. A mi teremtő és gondviselő Istenünkre”

A beszédek után Garami György és Csikainé Mihalik Éva a több száz érdeklődő jelenlétében gyújtotta meg az első gyertyát a város adventi koszorúján, amely a hitet szimbolizálja.

Fotók: Janiczak Dávid facebook