Kizárták a bajnokságból az NB III Keleti csoportjában szereplő Ózdi KSC-t

Komoly gondokkal küzd (küzdött) az NB III Keleti csoportjában szereplő Ózdi KSC: az utánpótláscsapatok ki nem állása miatt folyamatosan pontlevonással sújtja a szövetség a felnőtt együttest, ezen felül az első csapat játékosai is az elmaradt juttatásaik kifizetésére várnak. A facebookon egyre érdekesebb hírek terjednek a klub, illetve a klub vezetése körüli ügyekről.
Az MLSZ döntését jelentősen befolyásoló gondok a két héttel ezelőtti bajnokin csúcsosodtak ki, amikor az Ózd nem tudott kiállni a Putnok elleni, idegenbeli mérkőzésen, ugyanis mindössze négy játékos jelent meg.

Az előző hétvégén ugyan kiállt az Ózd Tállyán, de óriási vereségbe szaladt bele: a hazaiak már az 1. percben vezetést szereztek, és végül nagyjából három percenként gólt szerezve 29-0-ra(!!!) ütötték ki a borsodiakat, amely a korábbi NB I-es ózdi fc egyfajta jogutódja.

A mára kialakult helyzet pedig egy fejezet végét jelentette, a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága a keddi ülése után ugyanis arról számolt be, hogy kizárta a borsodi együttest, amelyet a szezon elején még a korábbi magyar szövetségi kapitány, Várhidi Péter kezdett el irányítani, ám hetekkel ezelőtt ő is bejelentette, hogy vállalhatatlan a folytatás.

Az MLSZ közleménye:
A FEB az Ózdi Kohász Sport Club NB III-as férfi felnőtt nagypályás bajnokságban és a kötelezően szerepeltetett utánpótlás korosztályú bajnokságokban résztvevő csapatait a bajnokságból kizárta, mivel a sportszervezet a bajnokság nevezési és részvételi feltételeként előírt köztartozás-mentességét hivatalos igazolások eredeti példányainak benyújtásával igazolni nem tudta, továbbá  a Bozsik programban való részvételi, versenyeztetési kötelezettségének nem tett eleget.

Információink szerint a kizárás ellen a klub fellebbezett.

Forrás: csakfoci.hu, MLSZ
Fotó: Ózdi KSC facebook

Please follow and like us: