Színlelt feljelentéssel csaltak ki pénzt az idős kazincbarcikai hölgytől

Első tárgyalást tartotta november 19-én a Kazincbarcikai Járásbíróság annak a két nőnek és egy férfinak az ügyében, akik a vád szerint 665.000,- forintot csaltak ki egy idős, kazincbarcikai asszonytól egy színlelt feljelentés visszavonása érdekében.

Az I. rendű nő élettársi kapcsolatban élt a II. rendű vádlottal, míg a III. rendű nő régóta az ismerőse volt. Az I. és II. rendű vádlottak nehéz anyagi helyzetben éltek, így elhatározták, hogy pénzt szereznek a II. rendű vádlott idős keresztanyjától.

Ennek érdekében az I. rendű vádlott 2018. augusztusában megkereste a III. rendűt, hogy segítsen neki, mert az élettársa keresztanyja nem hagyja őket békén. A III. rendű ekkor felhívta telefonon a sértettet és magát nyomozónak kiadva azt állította, hogy zaklatás miatt feljelentést tett ellene az I. és II. rendű vádlott, de ha a feljelentés díját, a 65.000,- forintot kifizeti, akkor azt visszavonják. A kért összeget a sértett később át is adta az I. és II. rendű vádlottaknak.

2018. szeptember 11-én az I. rendű vádlott ismét segítséget kért a III. rendűtől, aki újra felhívta a sértettet telefonon és a feljelentés visszavonására további 300.000,- forintot kért, melyet a sértett úgyszintén kifizetett. Hasonló módszert választva – a III. rendű vádlott segítségével – 2018. október 14-én, majd 24-én további százezer, majd kettőszázezer forintot szereztek a sértettől, mely összegeket már a II. rendű vádlott bankszámlájára utalta el.

Az I. és II. rendű vádlottak az így szerzett pénzt felélték, míg a III. rendű vádlott segítségéért egy 6.000,- forint összegű telefonkártya feltöltéssel „fizettek”.

Please follow and like us: