Törvényszék előtt az ózdi gyilkos ügye. Két gyermeket ölt meg

Október 22-én tartott előkészítő ülést a Miskolci Törvényszék annak az ózdi férfinak az ügyében, aki a vád szerint előbb élettársát akarta megölni, majd a nő segítségére siető nevelt gyermekei életét oltotta ki.

A rendelkezésre álló adatok szerint a vádlott 2018. november 26-án ózdi otthonában, éjjel támadt az alvó élettársára, akit egy 33 cm hosszúságú késsel mellkason szúrt. A zajra felébredtek a nő gyermekei, akik megpróbálták édesanyjukat megvédeni, azonban a vádlott a két fiúra is késsel támadt, miközben azt hangoztatta „megöllek benneteket”. Az egyik fiatalt a mellkasán, a másikat a háta bal oldalán szúrta meg, mindketten azonnal életüket vesztették. A vádlott ezután a bejárati ajtót kulcsra zárta, a kulcsot a párnája alá rejtette, majd sérült élettársát az ágyra fektette és saját magán is sebet ejtett. A nő kérte a vádlottat, hogy engedje ki a házból, azonban a vádlott azzal utasította el a kérését, „most már együtt halunk meg”. A sértettnek órákkal később sikerült kijutnia a lakásból az utcára, ahol a járókelőktől kért segítséget.

Az előkészítő ülésen a vádlott nem tett vallomást, tárgyaláshoz való jogáról nem mondott le, így az ügy előkészítő ülésen történő befejezésének feltételei nem álltak fenn. A benyújtott vádiratban az ügyész a vádlottal szemben több ember sérelmére elkövetett emberölés elkövetése miatt szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

A törvényszék 2019. december 17-én 8 óra 30 perctől tart tárgyalást tart az ügyben, ahol a vádlott és a sértett kihallgatása várható.