Trükkös betörő: telefonon kórházba rendelte, majd távollétében betört hozzájuk

A putnoki nyomozók egy napon belül azonosították, elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki telefonban magát kórházi dolgozónak kiadva beküldte a sértettet és fiát egy közeli kórházba kivizsgálásra, majd távollétük alatt betört hozzájuk.

Az Ózdi Rendőrkapitányság Putnoki Rendőrőrse lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 45 éves edelényi férfival szemben.

A gyanúsított 2019. szeptember 21-én magát a kazincbarcikai kórház munkatársának kiadva felhívott egy 85 éves aggteleki férfit telefonon, majd elmondta, hogy másnap sürgősen be kell mennie a kórházba a fiával együtt egy fontos kivizsgálásra. A sértett így is tett, hozzátartozójával együtt bement a megjelölt egészségügyi intézménybe, azonban ott tájékoztatták, hogy nem várják őket. M. Sándor a házigazdák távollétét kihasználva 2019. szeptember 22-én a reggeli órákban megjelent az aggteleki ingatlannál, ahová betört és onnan készpénzt, valamint arany ékszereket tulajdonított el.

A bevezetett rendőri intézkedések eredményeként a Putnoki Rendőrőrs nyomozói egy napon belül azonosították, majd elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit.

M. Sándor a nyomozóknak részletes beismerő vallomást tett, illetve a sértettől eltulajdonított készpénz egy részét lefoglalták tőle. Elmondta továbbá, hogy a bűncselekményt nem egyedül követte el, azonban társát nem nevezte meg, így őt még keresik a putnoki nyomozók.

Forrás, fotók: police.hu