KIÁLLÍTÁS KAZINCBARCIKÁN A HOLDRASZÁLLÁS 50. ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL

Az Apolló-program ötödik űrutazókkal végrehajtott repülése az Apollo–11 volt. Az első kísérlet a Holdra szállásra, amely egyben az első sikeres leszállás is lett.
A holdprogram fő célkitűzése 1969 július 20-án 50 évvel ezelőtt  teljesült, amikor Neil Armstrong és Edwin Aldrin sima leszállást teljesítettek a „Nyugalom Tengerén” , a Hold innenső oldalának egyik lávasíkságán.  A két űrhajós  2 óra 31 perc 40 másodperces időtartamú sétát tettek a Hold felszínén.

Itt hangzott el Neil Armstrongnak, az elsőként Holdra szálló űrhajósnak a híres üzenete: „Kis lépés egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek”

Ennek a tudomány szempontjából is kiemelkedő eseménynek állít emléket az a kiállítás, mely Kazincbarcikán a Mezey István Művészeti Központban tekinthető meg.

A tárlat anyagát Rosza Pálnak, az OSZC  Surányi Endre Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanárának gyűjteménye alkotja.
Érdemes elmenni, és megnézni, hogy mi is volt az az esemény 50 évvel ezelőtt, amely új korszakot nyitott a tudomány és a politika-űrpolitika világában.

Please follow and like us: